Vinski Brati


Personalizirana web stranica

skrinjica-skrinjica_logo-mali

Vinski brati osnovani su za Martinje 2012. godine u Donjoj Pačetini pokraj  Sv. Križa Začretja. Najstariji brat Željko Grozaj htio je osnovati tamburaški sastav u kojem će zasvirati sa svoja dva mlađa brata Ivanom i Martinom.

Budući da za je puni profil tamburaškog sastava potrebno 5 članova Brati Grozaji odlučili su u svoje redove primiti i dvojicu mladih ljudi s kojima su odrasli – svoje prijatelje Luku Večeka i Tomislava Hršaka.
U tom početnom sastavu muziciraju dvije godine i ostvaruju zapažene nastupe na festivalima Pjesma i tambura , Zagorska krijesnica, Pitomača, Zagrebački prsten radijskim i televizijskim emisijama i drugim priredbama sličnog karaktera. Ostvaruju lijepu suradnju sa Radijem Kaj i postaju jedan od standardnih izvođača na manifestaciji Kaj vu duši.
Desile su se i neke lijepe suradnje …. sa  Kvartetom Gubec, Rajkom Suhodolčanom, Ivanom Bencom, Renatom Kos, Nikolom Kristićem. Naravno, treba spomenuti i hrvatski „hram glazbe“ KD Lisinski koju su posjetili nekoliko puta. Osim festivala bilo je puno nastupa po ugostiteljskim objektima, ali i privatnih veselica poput svadbi, rođendana, krizmi itd.
2014. godine zbog privatnih razloga odlazi Ivan Grozaj, a na njegovo mjesto dolazi Siniša Polančec. U tom sastavu snimaju prvi studijski album „Mi sme tuj navek“ na kojem izvode najpopularnije „vinske popevke“ u svojem specifičnom aranžmanu – višeglasno pjevanje uz ugodno muziciranje.
2016. godine iz sastava odlaze Luka Veček, Tomislav Hršak i Siniša Polančec.
Od tog vremena TS Vinski brati djeluje u sastavu: Željko Grozaj, Martin Grozaj, Darko Berović, Darko Dervišević i Krešimir Šturlić.

 • Glazbeni sastav “Vinski Brati”
 • Frontmen i osnivač Željko Grozaj
 • Na glazbenoj sceni od 2013 godine
 • Značajnije nagrade u tamburaškoj glazbi
 • Web stranica izvođača
  www.vinski-brati.glazbena-skinjica.com
 • Najpopularnije izvedene pjesme Izvođača Vinski brati

  • Kvartet Gubec & Željko Grozaj - Spoved

  • Željko Grozaj - Išel budem v kleticu