Barbara Suhodolčan


B arbara Suhodolčan rođena je 1992. godine u Zagrebu. Maturirala je solo pjevanje u Glazbenoj školi u Varaždinu kod prof.

Blanke Tkalčić te flautu kod prof. Stjepana Levanića. Trenutno je studentica pete godine pjevanja na Muzičkoj akademiji u Zagrebu u klasi prof. Lidije Horvat – Dunjko.
Pjevala je u suradnji sa cijenjenim dirigentima: Stjepan Mihaljinec, Mladen Tarbuk, Leopold Hager, Siniša Leopold, Simon Perčić, Tomislav Uhlik, Zdravko Šljivac te kao solist sa Zagrebačkom filharmonijom, Tamburaškim orkestrom HRT-a, Varaždinskim komornim orkestrom, Novom filharmonijom (Slovenija) te simfonijskim i revijskim orkestrom HRT-a.
Dobitnica je i nekoliko međunarodnih i državnih nagrada od kojih izdvaja: „Međunarodno natjecanje za glas i orgulje Heferer 2012.godine“, prva nagrada, „Bistrički zvukolik 2014.godine“ zlatna nagrada, prvo mjesto te nagrada za najbolju izvedbu skladbe hrvatskog autora, iste godine osvaja prvu nagradu na državnom natjecanju s tamburaškim orkestrom KUD-a Mihovljan. Od 2009.godine izvodi koncerte u ciklusu orguljaške baštine „Heferer“. Godinama nastupa na brojnim tradicionalnim festivalima (Lubeničke večeri, Božić u Ciboni, Krapinski festival, Dodjela nagrade hrvatskog glumišta, Novosadsko muzičko leto, Glazbene večeri u sv.Donatu, Koncerti u Eufrazijani, Rovinjski ljetni festival, Zagrebačke ljetne večeri, Zagrebački vremeplov itd.) Od 2013. godine član je renesansnog ansambla „Marco Polo“ s kojim kao član i solist izvodi koncerte diljem Hrvatske i u inozemstvu. 2015.godine dobiva Rektorovu nagradu za sudjelovanje u studentskoj izvedbi Papandopulove opere „Madame Bufault“. Barbara je sudjelovala u velikim projektima turističke zajednice grada Zagreba, utjelovljenjem Sidonije Rubido Erdody pjevajući ulogu Ljubice iz opere „Ljubav i zloba“ V.Lisinskog; zatim je u suradnji s jazz orkestrom Muzičke akademije u Zagrebu snimila dvije pjesme za službenu stranicu tvrtke „Nescafe“. 2014.